So. Dub 20th, 2024

HTC ONE V je synonymum pro zasekaný jednojádrový androidí „smart“ telefon, jehož uživatelé ho skutečně nenávidí. Já už telefon nepoužívám, takže je na čase začít experimentovat.

poznámka: Zkratka CWM znamená Clockworkmod.

Pokud nevíte co to znamená rootovat telefon anebo nevíte proč byste měli rootovat, tak pomůže tento článek.

Začněme CWM, rootováním a tuněním na tomto odkaze. (je to hrozná otrava, aby jste si mohli rootnout telefon, musíte si prvně odemčít bootloader telefonu, do bootloaderu se dostanete držením tlačítka zapnutí a Volume down jakmile Vám začne blikat spodní trojice dotykových tlačítek, pustíte tlačítko zapínání a držíte dál tlačítko volume down ke snížení hlasitosti) Bootloader si odemčete skrze otravný návod a nutnost registrovat se na htcdevs.com čímž příjdete o záruku (ruku na srdce, ten telefon v továrním nastavení s tovární romkou stejně nestojí za starou bellu, takže v mém případě bylo rozhodnuto – buď mobil k ničemu, nebo aspoň snaha z toho mobilu udělat použitelný mobil).

Upozorňuji, že neberu na zodpovědnost žádné poškození telefonů ani jiné škody způsobené tímto článkem, děláte vše na vlastní nebezpečí a čtením tohoto článku s tím souhlasíte a berete to na vědomí.

Tam se dozvíte, že si musíte nainstalovat HTC drivery, takže začněte zde:

1) Stažení HTC drivers. A nabijte si baterii telefonu na 100%!!!!!!!!!!!!! (pokud se Vám během flashování vypne telefon vlivem slabé baterie, tak jste telefon tzv. bricknuli a můžete ho vyhodit)

2) Potom co nainstalujete HTC drivery, v telefonu musíte nastavit USB DEBUGGING ON a  získat TOKEN ID (proto se musíte registrovat na htcdevs.com, pomocí aplikace HTC ONE V AIO KIT by Hasson2000 V2.1 si z telefonu vytáhnete TOKEN ID, to vložíte v návodu jak si odblokovat bootloader na HTCdevs.com a vygenerovaný kód, který jste vložili na webu jejich web přechroustá a přijde Vám email se souborem Unlock_code.bin, který si stáhnete, budete ho potřebovat při odemykání (unlock) .

3) Ve výše uvedeném programu (HTC ONE V AIO KIT) po nastartování telefonu v bootloader režimu (jak nastartovat telefon v bootloader režimu najdete nahoře) už jen kliknete vlevo nahoře v programu po připojení telefonu přes USB na Unlock Bootloader.

4) Vyberete soubor, který jste stáhnuli z emailu Unlock_code.bin a spustí se konzole, která Váš už v případě úspěchu bude informovat o tom, co právě probíhá.

5) Potom co máte telefon unlocknutý, je potřeba nahrát recovery režim v případě výskytu potíží. Já nahrál defaultní TWRP 2.3.3.0 (GSM). Je nutné nahrát GSM verzi TWRP, pokud se nacházíte v Evropě. Pro USA a Asii se doporučuje CDMA, protože tam fungují na CDMA sítích.

6) Máme unlocknutý bootloader, nahraný recovery mode, pokud vše dobře klaplo. Nyní je na čase buď vytáhnout micro SD kartu, a nahrát do ni vše co se Vám bude hodit.  Já postupoval úplně přesně podle tohoto návodu.

Tedy k myONEv_RC9.5_FX+.zip

jsem na kartu ještě nahrál:

Bluetooth_fix2 – oprava BT
Sense_5_Lockscreen_(RC9.5) – nový lock screen
Tabbed_EQS_(RC9.5)_B_White_Circle – jiná grafika baterie

Až to tam máte, kartu vložíte do telefonu, nebo jste to předtím už nahráli přes USB do telefonu. V bootloaderu dáte reboot bootloader. Telefon se restartuje do bootloaderu. Vyberete postraními tlačítky recovery a tlačítkem vypnutí potvrdíte.

Nastartuje se Vám recovery režim a v něm už je to intuitivní. Načtete .zip soubory, které jste si jeden po druhém načetli na kartu počínaje tím myONEv_RC9.5_FX+.zip a konče tím posledním pro Jinou grafiku baterie. No a pak už jen čekáte potom co odkliknete flashovat. To bude chvíli trvat, pak se Vám zobrazí dialog, ve kterém budete většinou dávat next, next, next ohledně té nové romky a potom co to odklikáte NEklikejte na reboot, ale zkrátka dál nebo zpět, protože rebootem by se Vám tam nenaházely další patche, které jste si tam nahodit chtěli. Takže tam nahážete další fixy a pak teprve můžete mobil rebootovat. Až to rebootujete, neděste se, když bude mobil 3 až 5 minut stát na obrazovce s logem HTC, mě to taky dlouho trvalo, nechte mobil zatím být ať naběhne a za cca. 5 minut už Vám naběhne mobil do úvodní obrazovečky, projdete si nastavením (ano i v češtině) a hotovo, fungujete.

 

První dojmy po
Mínusy

– Z mého pohledu – fotoaparát vcelku zrnité fotky, předtím mám dojem, že fotil mnohem lépe.
– nevím jestli je to tou mizernou wifinou, nebo mnou ale když si chci spárovat google account, píše mi to že se přihlášení nezdařilo, ačkoliv signál mám a heslo zadávám taky správně,

– Jakmile jsem vlezl na market, už mi to házelo chybu: „RPC:S-7:AEC-0“ k tomu pomohl tento zdroj, na který se tu odkazuji:

„1. Otevřete „Obchod Google Play“ aplikaci a stiskněte tlačítko Domů pro návrat
2. Přejděte na Nastavení> Aplikace> Správa aplikací> Vše
3. Vyberte „Vše“ kartu> Hledat „Obchod Google Play “ a stiskněte jej otevřete.
4. Stisknutím tlačítka „Vymazat mezipaměť
5. Stisknutím tlačítka „Vynutit ukončení“
6. Vrátit se zpět do „Nastavení> Aplikace> Správa aplikací> Vše
7. Stiskněte tlačítko „Google Services Framework“
8. Stiskněte „Mazání dat“
9. Stisknutím tlačítka „Vynutit ukončení“
10. Start „ Obchod Google Play “ a to by mělo skončit chybou
11. Restartovat tablet. Jakmile se váš tablet restartoval Google Play Store by měl fungovat.“

Plusy

+ Telefon konečně není šíleně dementně zasekaný! což je důvod, proč jsem tuto proceduru celou absolvoval.

+ Konečně vidím bez nutnosti dívat se do podrobností, kolik % baterie mi schází

+ Předtím android 4.0.3, teď 4.0.4

+ HTC sense 4.1, předtím 4.0

+ Mnohem hezčí a stylovější obrazovka spuštěných aplikací (nejpravější spodní tlačítko)

+ Propracovanější menu při vypínání s větším výběrem

+Interface vypadá trošililinku jinak, ale vzhled je líbivější. Ikonka baterky je informativnější.

+ o 1000% rychlejší boot mobilu!

+ To že přibylo HODNĚ výkonu dokazuje, že jsem na tom rozběhal EPIC Citadel na high performance v 800×480 na 25,2 FPS a v režimu High Quality se z toho podařilo vymačkat 23,4 FPS. To považuji za malý technologický zázrak. Na těchto FPS to vypadá i přesto velmi plynule s drobným lagnutím jednou za pár desítek vteřin.Nejméně to naměřilo nějakých 17FPS a nejvíce kolem 40 FPS.

 

Avatar

By mirra

Hardwaru a počítačům se věnuji již od roku 2003. Za tu dobu jsem poskládal stovky počítačů, opravil tisíce počítačů a vyřešil nespočetně problémů, vad a chyb, se kterými se setkávali uživatelé. Od roku 2005 se zabývám servery, zejména těmi herními, v roce 2007 jsem se začal věnovat Valve Source SDK level designu, který šel od roku 2009 k ledu kvůli studiu Informatiky na univerzitě. Podílel jsem se chvíli i na provozu síťové laboratoře MENDELU, dnes spravuji cca 30 serverů/diskových polí na univerzitě, řeším IT v malých a středních firmách tak, aby firmy ušetřily nemalé částky při zlepšení kvality a soustředím se na snižování nákladů na IT od licencí až po hardware, software, provádím konsolidace a audity platnosti licencí, které firmám šetří rovněž nemalé peníze. Z velkých firem spravuji s dalšími kolegy 8000 serverů po celé Evropě a tato práce mě nesmírně baví, protože se vše musí automatizovat a nabízí mi to možnost trénovat další evropské jazyky od Angličtiny, přes Němčinu až po Italštinu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

eighteen + 6 =